




Bebiko Junior 3 Mleko modyfikowane dla dzieci powyżej 1. roku życia 350g Nutricia
Opis
Kiedy Twoje dziecko kończy rok, jego układ pokarmowy wciąż się rozwija. Oznacza to, że jego dieta wciąż powinna być inna od diety dorosłych. To, co dziecko je po 1. roku życia, jest bardzo ważne dla jego prawidłowego rozwoju. Mleka modyfikowane Bebiko to produkty, które wspomagają prawidłowy rozwój Twojego Maluszka. Bebiko Junior 3 zawiera unikalną kompozycję błonnika GOS/FOS, KWAS ALA (OMEGA 3) niezbędny do prawidłowego rozwoju mózgu i tkanki nerwowej, WAPŃ I WITAMINA D dla prawidłowego rozwoju kości i zębów oraz ŻELAZO I JOD ważne dla rozwoju poznawczego.
Składniki: odtłuszczone mleko w proszku, laktoza z mleka, produkt serwatkowy w proszku (odmineralizowana serwatka, koncentrat białka serwatkowego) z mleka, maltodekstryna, galaktooligosacharydy z mleka (12%), olej palmowy, olej słonecznikowy, olej rzepakowy, potas, wapń, fruktooligosacharydy (0,84%), magnez, witamina C, sód, emulgator (lecytyny z soi), żelazo, cynk, witamina D witamina E, kwas pantotenowy, witamina B12, kwas foliowy, niacyna, witamina A, ryboflawina, biotyna, witamina B6, tiamina, jod, witamina K
Wartości odżywcze 100ml produktu gotowego do spożycia:
Wartość energetyczna kJ/kcal | 275/65 |
Tłuszcz, w tym g | 2,6 |
kwasy tłuszczowe nasycone g | 0,6 |
kwasy tłuszczowe jednonienasycone g | 1,4 |
kwasy tłuszczowe wielonienasycone g | 0,4 |
Węglowodany, w tym g | 8,5 |
cukry g | 6,7 |
Błonnik g | 0,8 |
Białko g | 1,5 |
Sól g | 0,07 |
Witaminy: | |
Witamina A µg | 68 (17%) |
Witamina D µg | 3,1 (44%) |
Witamina E mg | 1,1 (22%) |
Witamina K µg | 5,1 (43%) |
Witamina C mg | 15 (33%) |
Tiamina mg | 0,04 (8%) |
Ryboflawina mg | 0,23 (33%) |
Niacyna mg | 0,2 |
Witamina B6 mg | 0,06 (9%) |
Kwas foliowy µg | 12 (10%) |
Witamina B12 µg | 0,4 (50%) |
Biotyna µg | 1,3 (13%) |
Kwas pantotenowy mg | 0,58 (19%) |
Składniki mineralne: | |
Potas mg | 150 (15%) |
Chlorek mg | 51 (10%) |
Wapń mg | 120 (22%) |
Fosfor mg | 97 (18%) |
Magnez mg | 10 (13%) |
Żelazo mg | 1,2 (15%) |
Cynk mg | 0,9 (18%) |
Jod µg | 20 (25%) |
Inne: | |
GOS/FOS (9:1)** g | 1,2 |
Kwas α-linolenowy (ALA) mg | 64 |
* Referencyjna Wartość Spożycia | |
** Galaktooligosacharydy i Fruktooligosacharydy |
Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).