Chleb bez mąki z kuminem to mieszanka do przygotowania CHLEBA Z ZIAREN, BEZ MĄKI, BEZ DROŻDŻY, BEZ SUBSTANCJI SPULCHNIAJĄCYCH.
To niecodzienne połączenie siedmiu pełnowartościowych składników - kuminu, quinoa, płatków owsianych, płatków jęczmiennych, słonecznika, pestek dyni, siemienia lnianego.
Zawarty w mieszance kumin przyspiesza procesy odchudzania i jest stosowany przy dolegliwościach trawiennych.
Quinoa jest bogata w białko - cenione przez sportowców i osoby dbające o linię. Siemię lniane odznacza się wysoką zawartością żelaza, magnezu i cynku.
Płatki jęczmienne zawierają niacynę, która ma pozytywny wpływ na wygląd i stan skóry. W mieszance występują również pestki dyni, które stabilizują poziom cukru we krwi, zmniejszając uczucie głodu.
Płatki owsiane odznaczają się wysoką zawartością błonnika, słonecznik zawiera nienasycone kwasy tłuszczowe omega-3 i -6.
Chleb dedykowany jest wszystkim osobom, które są aktywne fizycznie i świadomie wybierają produkty spożywcze. Chleb jest prosty w przygotowaniu, mieszankę wystarczy wymieszać z jajkami i maślanką, a następnie upiec. To doskonała propozycja na śniadanie, można go również zabrać do pracy i zjeść jako przekąskę w ciągu dnia.
Skład: płatki owsiane pełnoziarniste 31,7%, płatki jęczmienne pełnoziarniste 16,7%, siemię lniane 16,7%, ziarna quinoa 16,7%, pestki słonecznika 8,3%, pestki dyni 8,3%, kumin 1,6%
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
- Wartość energetyczna1726 kJ / 415 kcal
- Białko:16 g
- Błonnik:23 g
- Węglowodany:29 g
- Tłuszcze:21 g