Promocje
Mąka żytnia typ 720 1 kg Melvit
Mąka żytnia typ 720 1 kg Melvit
3,99 zł 3,39 zł
szt.
Herbata turecka czarna 500g Caykur Rize
Herbata turecka czarna 500g Caykur Rize
18,99 zł 17,29 zł
szt.
Herbata turecka czarna 500g Caykur Altinbas
Herbata turecka czarna 500g Caykur Altinbas
26,99 zł 24,99 zł
szt.
Herbata turecka czarna 500g Caykur Cicegi
Herbata turecka czarna 500g Caykur Cicegi
19,99 zł 17,99 zł
szt.
Herbata turecka czarna 500g Caykur Filiz
Herbata turecka czarna 500g Caykur Filiz
21,99 zł 19,99 zł
szt.
Ekologiczna Mąka Jaglana BIO 500g EurEKO
Ekologiczna Mąka Jaglana BIO 500g EurEKO
9,29 zł 7,90 zł
szt.
Mąka kukurydziana 1 kg Melvit
Mąka kukurydziana 1 kg Melvit
3,89 zł 3,31 zł
szt.
Mąka gryczana 1 kg Melvit
Mąka gryczana 1 kg Melvit
10,59 zł 9,00 zł
szt.
Mąka orkiszowa 1 kg Melvit
Mąka orkiszowa 1 kg Melvit
5,89 zł 5,01 zł
szt.
Mąka pszenna razowa typ 1850 1 kg Melvit
Mąka pszenna razowa typ 1850 1 kg Melvit
3,89 zł 3,31 zł
szt.
Mąka żytnia razowa typ 2000 1 kg Melvit
Mąka żytnia razowa typ 2000 1 kg Melvit
3,89 zł 3,31 zł
szt.
Wersje językowe / Languages
Waluty / Currencies

Herbata turecka czarna 500g Caykur Rize

rize1.jpg
  • promocja
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Cena: 17,29 zł 18,99 zł 17.29
zawiera 23% VAT, bez kosztów dostawy
ilość szt.
dodaj do przechowalni

Opis

Turecka herbata czarna "Caykur Rize Turist Cayi" pochodzi z północno-wschodniej Turcji z tradycyjnych upraw przy porcie Rize.

Te niezwykle aromatyczne liście herbaty czarnej nie zawierają pestycydów, dzięki czemu możemy zachwycać się jej naturalnym smakiem.

Herbata Rize to herbata klasy BOP czyli Broken Orange Pekoe. Oznacza to, że liście pochodzące z samego czubka krzewu herbacianego, bez pączka, poddano rozdrobnieniu aby zwiększyć walory herbaty w czasie parzenia. Herbata drobna łatwiej i szybciej się parzy dając mocniejszy napar. 

Rize to faworyt wśród tureckich herbat, jest delikatna, słodkawa, można się nią delektować przez cały dzień. Napar jasny i miedziany daje świeży aromat. 

Produkt naturalny, bez pestycydów

Parzenie

Aby cieszyć się pełnym smakiem herbaty tureckiej polecamy użyć demli (dwupoziomowe naczynie). Herbatę liściastą wsypujemy do mniejszego czajnika, następnie do dolnego (większego czajnika) nalewamy zimną wodę. Na duży imbryk kładziemy mniejszy i stawiamy na kuchence. Kiedy woda się zagotuje zalewamy liście herbaty, a niedobór wody w dolnym czajniczku uzupełniamy. Tak przygotowany napar zaparzamy przez około 20 minut. Gdy napar jest już gotowy wlewamy czaj z górnego imbryka do małej szklanki zwanej tulipankiem i uzupełniamy wrzątkiem. Tak przygotowaną herbatę czarną w Turcji podajemy z 1-2 kostkami cukru. 

lub

Około łyżeczki suszu na filiżankę wrzątku parzyć około 2 minut. Aby przygotować napar mocniejszy i bardziej gorzki, wymagający cukru tak jak lubią Turcy, użyć należy dwóch łyżeczek na filiżankę i parzyć 3-5 minut.

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl